Oferujemy kompleksowe badania produkcji spożywczej dla ubojni i przetwórstwa.
W dzisiejszych czasach, w tak zmechanizowanej, jak i zoptymalizowanej produkcji spożywczej, trzeba zagwarantować bezpieczną żywność. Należy zacząć od siebie i skontrolować higienę produkcji, a także sprawdzić czy spełnia kryterium higieny procesu.
Wykonujemy następujące badania produkcji spożywczej:
- Systemu HACCP
- Wymazy Czystościowe z Linii Produkcyjnych – Mikrobiologia
- Badanie Wody – Mikrobiologia i Chemia
- Wymazy czystościowe rąk – Mikrobiologia
- Kontrola Dezynfekcji – Mikrobiologia
- Badanie Półproduktów i Produktów – mikrobiologia, chemia
Jeśli jest się już pewnym, że higiena zakładu jest bez zarzutu, to należy skontrolować surowiec.
Należy wtedy zbadać:
- Podstawowe Surowce – Mikrobiologia
- Wszelkie Dodatki – Mikrobiologia
Jeśli chcesz być też pewien, że zakład opuszczają produkty najwyższej jakości, to należy samemu zagwarantować ich bezpieczeństwo.
Dla pewności, że produkty spełniają kryterium bezpieczeństwa żywności, trzeba je zbadać pod kątem zanieczyszczeń czynnikami chorobotwórczymi dla człowieka.
Polecamy badania produkcji spożywczej w kierunku:
- Salmonella – metoda klasyczna i Real Time PRC
– wynik w 12 godzin! - E.coli
- Listeria spp.
- Gronkowiec koagulazo dodatni
- Campylobacter
- i inne
Poszczególne kierunki badań produkcji spożywczej są zawarte w formularzach zleceń badań.
Masz pytania odnośnie naszych badań dla produkcji spożywczej?
Napisz do nas…